10.5.10

Teman baru =)

Teman baru?
Sape tu?
Hehe.. Ceritanya begini....

Semalam pas Maghrib aku mandi dan bersiap2 nak kuar makan kat Bangi dgn Annis, pastu nak tgk game Chelsea lak. Time mandi tu terdengar la bunyi anak kucing kat bawah. Dah la baru pas hujan, mesti sejuk giler dorg. Jadi pas dah bersiap tu, aku pun turun la. Cari2 dorg akhirnya jumpa. Ada 2 ekor.

Oleh sebab aku nak kuar, jadi takleh la aku nak tlg sgt. Tgk dorg cam sejuk je, aku pun bawak dorg duk kat umah kosong kat bawah ni. Ok la skit sini. Jadi pastu aku pun gerak la ke Bangi.

And the story is... CHELSEA WINS THE PREMIER LEAGUE... :p
Jadi time balik, atas nasihat awek aku ni aku pun singgah 7E beli susu skit, dgn harapan nak bg meow 2 ekor tu la. Mintak2 la dorg ada lg. Memang dorg ada lg kat umah tu. Cian sgt dorg. Memang tgh kesejukkan kot. Tgk la sindri....

Jadi, aku pun bawak dorg balik.
Maka dgn itu, bertambah la isi rumah ni.
Dah ada 8 ekor hamster dlm bilik belakang, tambah 2 ekor anak kucing, yg wat masa ni aku watkan tempat tido dorg dalam toilet umah aku yg lg satu.
Pagi2 lg aku dah bgn, pegi kedai beli ikan pastu rebus bg dorg makan.hehe....
Dorang ni cam takleh pisah, sentiasa bersama. Tido pun peluk2. Ntah sape la buang dorg. Kalau nak buang kucing pun buang la kat tempat yg ada makanan, cam pasar ke kedai makan ke. Ni kat area perumahan ni apa yg ada, dah la ada anjing 2-3 ekor kat sini... Haishhh...

Aku pun tak tau sampai bila aku nak jaga dorg ni. Susah bela kucing dok umah "atas kayangan" ni. Kalau umah berlantaikan bumi takper.hehe... At lesat bila dorg dah besar skit aku lepaskan dorg kot. Kalau ada sesape nak kucing bgtau aku ek...


~~~ meow ~~~

5 comments:

annyss said...

nape x nyatakn namenye??
mimi n cici.. hehe..

Lee said...

alololohhh....
jg teman anda baik2 ye. :D

Lydia said...

Hi, nice blog & good post. You have beautifully maintained it, you must try this website which really helps to increase your traffic. hope u have a wonderful day & awaiting for more new post. Keep Blogging!

Syam Komeng said...

ye2..
mimi dan cici...

:p

annyss said...

mimi n cici comel.. =)

There was an error in this gadget