17.5.10

Mimi & Cici

Secara tak sengaja, skrg aku membela 2 ekor anak kucing kat umah aku. Xde masalah sgt la sbb aku pun dok lone ranger je kat umah dan ada 2 toilet. Jadi 1 toilet tu dah jadi "rumah" dorg la. Rasanya umur dorg ni tak sampai sebulan. Baru je seminggu dgn aku, dah pandai manje2 dorg dgn aku. Sampai awek aku pun jelez.hehehe....

Jadi aku ada la penghibur kat umah tu. Selain dr hamster 8 ekor yg sgt nakal, ada lak anak kucing yg terlebih2 aktif. Penat gak nak melayan tp best gk la =)

Aku kesian tgk dorg kesejukkan kat luar tu. Sape la buang anak kucing tak kena tempat dan masa. Dah la buang kat kawasan perumahan yg kurang populasi, pastu bukan ada kedai makan ke. At least buang la kat pasar atau berdekatan dgn restoran ke. Pandai2 la dorg cari makan.

Citer pasal kucing cari makan, kawan aku Mat Belon ada post kat FB dia citer sekor kucing yg kena potong kaki dpn, sbb curi makan (ikan) kat restoran. Kejam giler. aku tak faham kenapa ada manusia yg sanggup bertindak kejam kat makhluk yg tak sehebat manusia ni. Mungkin dlm hidup dia selalu ditindas, jadi dia nak lepas geram kat makhluk lain yg kurang berupaya dr dia. Korang tgk la sindri video kat bawah ni.



Alhamdulillah masih ada yg sayang dgn kucing ni dan amik bela/jaga sepenuh hati. Semoga org yg bela kucing ni sentiasa dirahmati ALLAH. =)

Haa...cukup2 la sedih tgk meow tu yer. Meh tgk anak kucing ni lak. Katik skit tp comel sgt. Nak gk la kucing ni...huhu....



~~~ MEOW ~~~

6 comments:

annyss said...

mmg ayg jeles pun..
wuu~
jeles ngan mimi n cici..
hamster ayg mne de nkl la mucuk...
hehe..

latifah said...

huaaaaa...sdey gle tgk vid meow kne ptong kaki tuh!seyes nangis2 tgk vid tuh..
org yg bodoh tu patot kite ptong je kaki sbela n tgn sbelah..pdan muke dyer!hoh!
panas2!!!
hehe~

annyss said...

cici dh xde.. wuu~
jgn cdey2 ye..

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/
kalau ade mase singgahlah ke blog saye :)

Syam Komeng said...

cici xde xpe la...
bukan rezeki dia...
mimi ada lg =)

annyss said...

tp.. ayg nk meow katik 2..
comey sgt..
jln terkedek2.. rse nk pok punggung dy.. =p
xpun meow kuci3 chak.. hehe..

There was an error in this gadget