7.3.09

Kisah lucu di KTM Kajang....

Dalam percaya atau tak aku g klas pg tadi even aku sampai klas dlm kul 830. Mmg malas giler, dgn ngantuk tahap melampau dan sejuk lak tu. Tp sbb fikir klas Jumaat ni juz discussion case study, jadi aku decide g jugak la. Agak enjoy la klas kali ni, x sia2 bgn awl g.hehe...

Patutnya aku plan nak balik Ipoh hari ni, tp tiket ketapi lak abis. Jadi aku g KTM Kajang nak beli tiket utk esoknyer. Dlm tren mmg ngantuk giler. Hampir terlepas gk la stesen Kajang tu. Dah sampai tu kena lak tunggu kaunter bukak kul 1 tghari. Jadi, aku lepak2 minum dlu. Bila dah kul 1 aku pun g la beli tiket. Tiket kelas ekonomi yg harga RM10 tu dah sold out, yg ada juz superior class, harga RM18. Tak pk panjang aku rembat jer la. Dlm wallet aku hanya ada RM20 je. Pastu dpt la balance RM2. Tiket dr Kajang ke Nilai RM2.70. Dgn confident nyer (mmg slalu aku bawak duit syiling byk) aku mmg pk yg aku ada coin byk. Bila check balik, aku juz ada RM2.60. ALAMAK!!!! Mana cukup ni.... Aku dah menggelabah. Nak cari ATM ni jauh lak. Aku SMS Elyn dlu tanya kot2 dia ada kat area Kajang tp dia kat Bangi lak. Jadi, aku duduk kat tepi mesin jual tiket tu sambil pk apa aku nak wat. Tiba2 ada 2 org pakcik ni dtg nak beli tiket kat mesin ni. Aku tekad nak "pow" 10sen dr pakcik ni. Dgn muka tebal nyer aku pun mintak. Alhamdulillah, pakcik ni bg gak tanpa soal byk. Aku trus beli tiket dan masuk. Bila dah masuk tren, aku gelak sorg2 bila pk balik. Bongok btoi... Segan giler mintak duit dr org yg tak knal.huhu... Tp darurat la pakcik. Terima kasih byk2 ye pakcik....

Sampai Nilai jer, aku singgah ATM dlu pastu baru gerak balik INTI. Memang pasni aku akan bwk coin byk2. Baru la tak menggelabah lg nnt.hehe..... Pasni aku nak berkemas dan tdo. Esok kena bgn awl. Nak kejar tren kul 730 pg, at least la... Kalau tak, nahas lg la aku kena tinggal tren.huhu.........

Hehe... Ni sajer aku nak tempek score aku bulan lepas. Kat Mid Valley. Teka la saper yg teman aku main boling hari tu?hihi......

~~~~~~~
There was an error in this gadget