29.11.08

My Paintball Stories....

Bosan2 ni aku terasa nak share citer aku pasal aku & paintball nih...hehe.... Start tahun 2003, main tournament KPTMKL kat NPNG Sg Buloh. Byr sorg RM20 dpt main dlm 4-5 game. Mula2 takut gak la, sakit kena tembak.huhu....


Kat NPNG. 1st time paintballing....

Pastu aku jadi paintball referee lak. Dpt gak income jd ref ni sambil carik experience game. 1st time jadi ref under PBUK (paintball UK) kat Asian Cup 2005, Padang Timur, PJ. Best jugak la. Layan giler even penat.huhu..
Dgn Fit - teammate.

Tahun 2005 gak la aku main first big tournament, Asia Pacific Paintball Championship (APPC) kat Bukit Jalil. Nama team aku Kazakon, sama nama dgn company yg sponsor team aku time tu. Aku habis dlm RM600 gak la utk tourney tu. Mmg noob giler time tu. Dari 8 game, menang 1 (tu pun menang free), seri 1 & yg lain kalah.hehe.... Tp dari game ni la jd stepstone utk aku n teammates aku nak pegi jauh.

Jersi Kazakon aku yg "diconteng" Ollie Lang & kuncu2nya
First shot aku dgn JT Pants - Rm300 aku habiskan utk tu.huhu...
In game...
Pastu aku & classmate kat KPTM form team baru, PYOC. Jgn tanya PYOC tu stands for what.hehe... Byk gak tourney yg kami main dlm 2006. Mmg best la. 1st appearance kat NPL dah masuk last 16. Disember 2006, kami main World Cup Asia, antara tourney yg mahal tp yg best nyer, dpt lawan dgn team dr luar. Mahal tp berbaloi.


First PYOC - Fit, aku, Hery, Yah, Qayyum, Adeq
2007, PYOC gabung dgn team Shimigami-x. Our first tourney is Super 7, Padang Astaka, PJ. Tak expect apa2 pun dari tourney tu tp kami menang Super 7 tu. Very2 unexpected. Mmg happy sbb tu 1st podium aku n gang. That's the first and more to come.

Sayangnya, 2008 aku x join apa2 tourney langsung. Atas masalah bajet dan jugak study.huhu... Kalau x November lepas aku nak main NPL tp game tu lak clash dgn exam. Tak dapat join gak.huhu... Xper la. Harap haun depan aku leh main balik.

4 comments:

no name said...

huhu...paintball..kind of interesting..
nxt yr if ade tournament tell me k!

Komeng said...

camner la nak bgtau kalau xde nama...
huhu....

no name said...

alahai...xtau lg ke sape..
eiysh..

Komeng said...

agak2 la kot...
;p

There was an error in this gadget